Koja je putanja za upload fajlova kreiranog addon domena?

Svaki domen na cPanel hostingu (ili bilo kom drugom) ima svoj folder u kojem se postavlja sajt, odnosno lokaciju na kojoj se nalaze fajlovi sajta. Domen radi tako što je povezan sa fajlovima iz tog foldera, kombinuje ih u skladu sa internet protokolima i standardima i prikazuje ih kao krajnji rezultat u browseru posetioca - prikazuje sajt.

Ako ste već dodali novi domen na cPanel (uputstvo: Kako da dodam novi domen na cPanel) i zaboravili ste koji folder (zove se Document Root) pripada tom domenu, onda uradite sledeće:

1. Ulogujte se na cPanel i potražite aplikaciju domains. Da vam bude lakše, samo ukucajte "domains" u polje za pretragu u gornjem desnom uglu ekrana:2. U aplikaciji Domains postoji spisak svih domena koje ste dodali na cPanel (na vašem hosting paketu). U tabeli potražite najpre naziv domena koji vam je potreban a zatim u tom redu pogledajte kolonu Document Root i tu će pisati koja je putanja, odnosno folder u kojem treba da stoje fajlovi sajta domena:


Ukoliko vam ta putanja odgovara, onda je sve u redu i možete da postavite fajlove unutar tog foldera.

3. U slučaju da vam ta putanja ne odgovara i želite da je izmenite, onda kliknite na dugme Manage:4. Odmah zatim možete izmeniti Document root putanju domena tako što ćete prepraviti postojeći unos (u polju New Document Root) i uneti putanju koja vam odgovara. Nakon prepravke samo kliknite na dugme Update, da biste sačuvali promenu.Napomena za promenu Document root putanje: U slučaju da ovde već imate sajt i niste sigurni šta tačno želite da uradite najbolje je da kontaktirate najpre vašeg programera koji je postavio sajt i upućen je u izmene ili kontaktirajte našu tehničku podršku.Za starije verzije cPanela

Nakon što dodate Addon domen na vašem hosting paketu, možete postaviti fajlove sajta u Document Root, odnosno u folder koji je dodeljen vašem Addon domenu. 

Document Root putanja, odnosno putanja odakle će sajt sa addon domena raditi je putanja koju cPanel kreira automatski ili je vi upišete namenski pri dodavanju addon domena na cPanel. 

Ukoliko ste addon domen dodali ranije i sada niste sigurni gde treba da postavite fajlove sajta za vaš addon domen, možete to proveriti u cPanelu u Addon Domains aplikaciji: U ovoj tabelu možete videti kolonu Document Root i ona predstavlja lokaciju foldera u koji treba da postavite fajlove novog sajta ili lokaciju foldera gde se nalazi sajt koji imate. 

Ukoliko imate više addon domena, svaki domen imaće svoju Document Root putanju pa obratite pažnju na to. U ovoj istoj aplikaciji, u tabelu addon domena imate i druge opcije, pa možete ukloniti domen ako vam više ne treba ili upravljati redirekcijom na domenu. 

Ukoliko niste dodali Addon domen još uvek, možete to uraditi uz pomoć sledećeg uputstva: Kako da dodam Addon domen.

  • 22 Korisnici koji su bili zadovoljni ovim odgovorom
Da li vam je ovaj odgovor bio koristan?

Slični odgovori

Rad sa MySQL bazama u cPanel-u

U cPanelu sve baze i korisnici baza dobijaju prefiks sa imenom korisnika za koga je otvoren...

Šta je parkirani domen?

Parkirani ili Alias domen je domen koji dodajete na vaš cPanel nalog i taj domen automatski...

Šta je poddomen?

Ukoliko ste vlasnik domena i imate zakupljen bilo koji hosting kod AdriaHost-a jednostavno možete...

Šta je Addon domain?

Addon Domain je poseban, dodatni domen koji vam omogućava da imate poseban sajt za svaki...

Kako da se ulogujem na cPanel?

Da biste se ulogovali na cPanel, u internet browser-u otkucate sledeći link:...