Koliko posetilaca mogu da primim?

 

Nemamo ograničenje broja posetilaca. Međutim, postoji fizičko ograničenje koje naša mreža može da obradi.

Ne postoji način da se odredi maksimalni broj posetilaca koje vaš sajt može da izdrži. Svaki sajt je drugačiji i količina saobraćaja koju možete imati zavisiće od resursa koje svaki posetilac koristi. Veoma efikasno kodiran sajt koji koristi malo resursa po posetiocu će omogućiti veliki broj posetilaca istovremeno, a loše ili neefikasno kodiran sajt može postati štetan po resurse sa samo nekoliko posetilaca istovremeno. Koliko posetilaca vaš sajt može da opsluži u velikoj meri određuje kako je vaš sajt kodiran.

Ako koristite sistem za upravljanje sadržajem (CMS), možda ćete želeti da iskoriste neke od saveta u sledećim člancima da se poveća broj posetilaca na vašem sajtu.

Optimizacija WordPress

Optimizacija Joomla

Možete da vidite vaše statistike sajta, kao i broj posetilaca i koji pregledač koriste. Vaš cPanel sadrži statistički program pod nazivom AWStats.

Šta je sa velikim i neočekivanim porastima u saobraćaju?

U suštini, ako vaš sajt previše dugo opterećuje server ili ga u treuntku optereti previše, možete biti suspendovani za zauzimanje resurse koje na taj načun uzimate od vaših komšija na serveru. Ako ne želite da se to desi, morate da premestite vaš sajt na dedicated server.

Ali sam mislio da je neograničeno?

U zavisnosti od vrste paketa koji imate, neki parametri su zaista neograničeni. Na primer, neograničen prostor na disku i protok. Kada kompanija kaže neograničeno, ono što znači da oni ne mere ili vas ograničavaju na toj stavci. Ali samo zato što možete imati neograničenu količinu nečega ne znači da je fizički moguće konzumirati neograničen iznos. Neograničeno ne znači beskonačno.

Na primer, kada imate ispred sebe švedski sto, možete jesti neograničenu količinu hrane. Međutim, nemoguće je da pojedete beskonačnu količinu hrane zbog veličine vašeg stomaka, radnog vremena restorana, i činjenice da hranu ne možete odneti kući. Određene pravila švedskog stola su ustanovljena tako da jedna osoba ne dodje i uzme svu hranu od ostalih klijenata koji plaćaju.

Slično tome, nije moguće koristiti neograničene resurse od servera jer postoje i druge granice, kao i koliko procesora možete da koristite u jednom trenutku, koliko procesa možete da imate otvorenih u jednom trenutku, koliko možete da šaljete email poruka u jednom satu, itd. Određena pravila postoje da ne bi jedna osoba koristila ceo server, sprečavajući druge korisnike da koriste server.

Ako mi treba više saobraćaja, šta da radim?

Shared hosting paketi koriste istu količinu saobraćaja. Najbolja preporuka je da zakupite VPS ili dedicated server, po mogućstvu snažniji.

 

Da li vam je ovaj odgovor bio koristan?

 Odštampajte ovaj članak

Takodje pročitajte

Kako da sprečim hakovanje?

Najvažnija stvar koju treba uraditi jeste da se šifre drže u tajnosti. Ako morate nekome...

Jel smem da hostujem mp3 fajlove?

  Dozvoljeno vаm je dа hostujete MP3 fаjlove, аli ne može hostovati fajlove sа аutorskim...

Promena glavne email adrese na klijentskom nalogu

Email adresa koja se vodi kao glavna email adresa na klijentskom nalogu je glavni kanal...

Deljenje videa, muzike i slika

Ako želite da imate sajt gde možete da omoguće posetiocima da upload-uju i dele filmove, audio...

Da li je moguće instalirati eAccelerator na vaš server?

Nije moguće koristiti eAccelerator na AdriaHost deljenim serverima, jer je PHP handler na svim...